domingo, 6 de noviembre de 2011

Vil·les romanes a Hispània

Les vil·les no van estar solament dedicades a les feines agrícoles (villae rusticae) sinó que també es va crear ambient de diversió, per passejar, per descansar (villae urbanae)... El resultat d’implantació agrària a Hispània es va fer present des de el segle III a.C. En el territori espanyol es troben nombrosos restes arqueològiques de vil·les romanes. Les excavacions que s’han portat a terme a Espanya solament ha estat un 40% de la superfície. Es coneixen més de 500 vil·les. Aquestes vil·les tenen una edificació domèstica en un espai central que on s’ubica el atri. La majoria d’aquestes vil·les tenen influència hel·lenística (influència grega). A Hispania s’ha estudiat tres tipus de vil·les:


  1. De nucli peristil amb ambients de recepció, com per exemple la de vil·la de Aguilafuente a Segovia

  2. Amb ambients de habitació secundaria, com per exemple la vil·la de Pujol de Benicató a Castelló


  3. De peristil únic espai al descobert, com per exemple la vil·la de El Santiscal en Arcos de la Frontera.


Un altre vil·la de caràcter marítim seria la de A Coruña la vil·la de Centroña en Pontedeume o la vil·la de Camp de Valdés a Gijón.

I exemples de vil·les romanes:

Vil·la romana d’Olmeda a Palencia, vil·la romana de Almenara-Puras a Valladolid, vil·la romana de Camarzana de Tera a Zamora, vil·la romana de Toralla a Vigo, vil·la romana de Camesa de Rebolledo a Cantabria, vil·la romana de Bruñel a Jaén, vil·la romana de Ròtova a Valencia, vil·la romana de Río Verde a Marbella

No hay comentarios:

Publicar un comentario