domingo, 6 de noviembre de 2011

Conclusió

CONCLUSIÓ
Per a fer aquest treball em vaig inspirar en l’època romana, ja que és un tema fonamental, és a dir, els romans són els nostres “pares”; d'ells ens ve tota la nostra cultura actual, les nostres creences, la forma d’ organització política , la llengua, les lleis.... I concretament per fer aquet treball m’ he basat en dos viles que s'han convertit en una font d’informació molt interessant de l’època antiga en la nostra terra:la vil·la de Fraga i la d’ Albesa.  Amb la dificultat que comporta fer un treball d’ investigació, he intentat recopilar molta informació sobre la trajectòria d'aquestes dos viles, la seva evolució, qui hi vivia, com...i per aconseguir tot això he visitat els dos jaciments arqueològics.
Durant la realització del treball, he conegut els arqueòlegs que treballen in situ ens ambdós jaciments.  A més, gràcies a la recerca realitzada en aquest treball, he pogut conèixer el magnífic treball que aquests realitzen sobre l'estudi de la història basant-se en les excavacions i les decobertes d’objectes antics ens els diferents estaments de la terra.  
He intentat explicar les preguntes que tenia en ment abans de començar  , i ho he aconseguit.
En començar aquest treball se'm van acudir moltíssimes preguntes i dubtes, que he anat resolent poc a poc, amb treball i dedicació, ha estat laboriós, però ha valgut la pena.
La principal conclusió d’aquest treball es fent la comparació d’aquestes dos vil·les m’he n’he adonat de les semblances que hi han entre elles. Les dues són vil·les romanes, de estructura similar, d’una família benestant la d’ Albesa però en canvi, la vil·la de Fraga era d’una família amb patrimoni escàs.
Les dues vil·les tenen similitud en les estances de la casa, les dos tenen un perystilium envoltat de galeries cobertes. Aquestes vil·les tenen cubiculas, el triclinium, sales de banys i termes (la de Fraga no excavada). Un element peculiar es troba a la vil·la de Fortunatus que té una basílica paleocristiana, de caire religiòs situat  dins de la vil·la.
Dins de les vil·les s’han descobert estàtues que ens indiquen que eren fonts que tenien en el jardí.
Finalment en aquest treball he après l’ importància i la dificultat que hi ha darrere de l’estudi de les vil·les. M’he donat compte de com els arqueòlegs s’han d’esforçar però a l’hora també m’he n’he donat compte del gratificant que és tenir aquest treball, tot i que molta gent no valora l’esforç que fan.
Gràcies a l’estudi d'aquests professionals podem descobrir nous elements dels nostres avantpassats, com vivien, que menjaven, com s'organitzaven.... I el  més important, gràcies aquest estudi podem comprendre la nostra actual forma de vida.
Doncs no podem entendre el nostre present sense saber i entendre el nostre passat, les nostres arrels.

No hay comentarios:

Publicar un comentario